Salarisstrook - uitleg

Gewijzigd op Sun, 18 Feb 2024 om 07:25 AM

In Nmbrs is een overzichtelijke salarisstrook beschikbaar. Hieronder geven we een korte uitleg over de belangrijkste velden van de salarisstrook.



1 - In dienst - dit is de formele indiensttredingsdatum bij de werkgever.

2 - Stamsalaris - hier staat het basissalaris op basis van een fulltime dienstverband.

3 - Parttime % - op basis van de contracturen wordt hier het parttime percentage weergegeven. Werk je 28 uur per week en geldt er een fulltime werkweek van 40 uur dan heb je een parttime percentage van 70%.

4 - Uurloon - aan de hand van het stamsalaris en een fulltime werkweer wordt er een uurloon weergegeven.

5 - Minimumloon - hier staat het wettelijk minimumloon weergegeven.

6 - Salaris tabel - is er sprake van een CAO en/of salaristabel? Dan wordt de schaal en de trede weergegeven. Bij stamsalaris zie je het overeenkomstige fulltime salaris bij de betreffende schaal en trede.

7 - Contract - je kan een bepaalde of onbepaalde tijd contract hebben.

8 - Uren per week - in dit veld wordt weergegeven hoeveel uur per week je werkt.

9 - Auto van de zaak - indien er een auto van de zaak van toepassing is zal het kenteken en de cataloguswaarde worden weergegeven. Op basis van deze gegevens wordt de fiscale bijtelling vastgesteld.

10 - LH/LH korting - hier wordt aangegeven of er loonheffing wordt ingehouden en of de loonheffingskorting mag worden toegepast. In het voorbeeld staat "Ja/Ja". Dit houdt in dat er loonheffing wordt ingehouden én de loonheffingskorting wordt toegepast.

11 - ZVW/WW/WIA - naast de loonheffing dienen er ook sociale verzekeringen afgedragen te worden. Hier wordt weergegeven of er premies worden afgedragen.

12 - 30% regeling - voor ingekomen werknemers vanuit het buitenland kan het zijn dat de 30% regeling van toepassing is.  Op de salarisstrook wordt weergegeven door middel van een getal of de 30% regeling van toepassing is.

13 - Jaarloon BT - het jaarloon BT is het fiscale jaarloon van vorig jaar. Indien je nieuw in dienst bent gekomen wordt er een schatting van het jaarloon gemaakt. Aan de hand van dit jaarloon wordt het "Tarief BT" bepaald. Over bijzondere beloningen wordt het belastingtarief BT (bijzonder tarief) toegepast. Denk hierbij aan bonussen of eindejaarsuitkeringen.

14 - Bruto - hier worden alle bruto componenten weergegeven inclusief de bedragen. 

15 - Loonheffing - over de bruto componenten wordt de loonheffing berekend. Het te betalen bedrag aan loonheffing wordt hier weergegeven.

16 - Netto - hier worden alle netto componenten weergegeven. Denk hierbij aan een reiskostenvergoeding of telefoonvergoeding.

17 - Betalen - op basis van de bruto componenten min de te betalen loonheffing en plus de netto componenten komt er een netto te betalen bedrag over. Deze wordt in het grijze vak weergegeven.


Vragen? Stuur gerust een ticket in via support.humens.nl.  

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren